Over mij

Hallo, wat leuk dat jij wat meer over mij wilt weten…

 

Ik ben Irma, getrouwd met Harry die zijn eigen schildersbedrijf runt.
En ik ben moeder van twee zoons en een dochter die ondertussen het huis al uit zijn om zelfstandig hun eigen weg in het leven verder op te bouwen.
Daarnaast ben ik leerkracht, gedragsspecialist en coach voor kind, jongere en ouder.
Ik ben gek op muziek, speel gitaar en piano en hou van zingen. Ik lees graag en vind het heerlijk om buiten te wandelen of te fietsen.

Waar ik tegenaan liep

In de afgelopen jaren, waarin ik werkzaam was als juf voor de klas en later als gedragsspecialist kwam ik iedere keer kinderen en ouders tegen die zich thuis, op school of in hun omgeving onvoldoende gehoord en gezien voelden. Kinderen die niet weerbaar genoeg waren. Onzekere, teruggetrokken, bescheiden kinderen, maar ook ongeduldige, aanwezige en overactieve kinderen. Zij zochten allemaal erkenning en zoekend naar een passende manier om ermee om te kunnen gaan liepen zij toch steeds vast.
Zelf liep ik er als juf tegenaan dat er vaak onvoldoende tijd was om daar aandacht aan te kunnen geven. De nadruk ligt binnen het onderwijssysteem toch erg op het presteren en de leerresultaten en minder op het welbevinden, het lekker in je vel zitten.
En dat is in mijn ogen wel de basis voor een gelukkig en fijn leven.

Waar sta ik voor

Ik voelde dat ik daarin meer van betekenis wilde zijn, juist omdat ik het zelf ook zo enorm herkende. En in onze steeds hectischer wordende maatschappij werd dat gevoel sterker.
Het heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik me meer ben gaan verdiepen in ‘coaching’.
Ik voelde hoe belangrijk die persoonlijke één op één aandacht voor ieder kind is,
want zeg nou zelf wie wil dat stiekem niet?
Tijdens mijn coachopleiding ging er echt een wereld voor me open en deed ik zoveel mooie, waardevolle inzichten op dat ik wist gewoon dat ik op die weg verder moest gaan.

En daarom wil ik er nu als coach zijn voor kinderen, jongeren én hun ouders, op zoek naar meer zelfvertrouwen en een sterker gevoel van eigenwaarde, omdat zij onbewust voelen dat hun kwaliteiten en talenten niet voldoende gezien en erkend worden.
Niet door anderen om hen heen, maar nóg vaker niet door henzelf! 

Ik geloof dat ieder mens het verdient om zich gezien en gehoord te voelen.
Ik gun het namelijk iedereen om zijn eigen IK-kracht te voelen om die in te kunnen zetten in dit leven. Dat maakt je een gelukkiger mens, te voelen dat jij er met al je unieke talenten mag ZIJN!

Zo trots als een pauw

op je waardevolle
en unieke talenten!

Gun jij dat jezelf
en jouw kind ook?

IK Coaching bij Irma.nl - Irma Koenjer- Hademanstraat 13 8111 AJ Heeten - KvK 78262151 - BTW NL002840912B95